Nieuws

Een duurzaam gebouw voor de toekomst

Het gebouw van de toekomst is niet alleen goed voor klimaat en milieu, maar maakt de mensen die erin wonen en werken ook geruster, gezonder, en productiever. Dergelijke gebouwen verdienen een BREEAM keurmerk voor hun duurzaamheidsprestaties. Kingspan wil bijdragen aan deze duurzamere toekomst.

Dit toekomstbestendige gebouw is bijvoorbeeld te realiseren door het gebruik van sandwichpaneelsystemen met goede duurzaamheidsscores. Denk aan goede score op vlak van verschillende keuringen die bewijzen dat ze tot de milieutechnische top behoren. Een voorbeeld hiervan zijn de Kingspan AWP Supreme gevelpanelen die de mogelijkheid bieden een gebouw duurzamer, gezonder, productiever en veiliger te maken.

 

Betere thermische prestaties met dunnere panelen

Naast duurzaamheid speelt ook de paneeldikte een rol bij het vormgeven van innovatieve bouwsystemen. Zo is er de Kingspan QuadCore® isolatietechnologie: een hybride schuim met kleinere, gesloten celstructuur, die een lambdawaarde van 0,018 W/mK (labwaarde zelfs 0,0175 W/mK) haalt. Zo vertegenwoordigt een 88 mm gevelpaneel minstens dezelfde Rc-waarden als een willekeurig 100 mm gevelpaneel met PIR-isolatiekern.

 

De CO2-voetafdruk van een gebouw

Naast energie-efficiëntie van het gebouw zelf, ligt de nadruk ook op een zo klein mogelijke voetafdruk bij de constructie ervan. Innovaties die zorgen voor dunnere componenten die alsnog perfect presteren, dragen hiertoe bij. De Kingspan AWP Supreme gevelpanelen zijn opnieuw een goed voorbeeld. Ze zijn 12% minder dik dan de Kingspan 100 mm gevelpanelen met PIR-isolatiekern en zelfs 20% minder dik dan gelijkaardige PIR-paneelsystemen op de markt. Door dunnere panelen te gebruiken lukt het om 20% minder materiaal te transporteren.

Duurzame investeerders zien deze voordelen steeds vaker in en kiezen dan voor innovatieve isolatietechnologieën zoals Kingspan QuadCore®. Daarnaast versterkt het vooruitzicht op verschillende certificeringen de keuze voor dergelijke producten.

 

BREEAM keurmerk

Het vooruitstrevende BREEAM keurmerk maakt de duurzaamheidsprestaties van bedrijven inzichtelijk. Een BREEAM-certificering is gunstig voor het imago van een gebouw, biedt fiscale voordelen en maakt het aantrekkelijk voor investeerders en opdrachtgevers. Ook hier kan het Kingspan AWP Supreme gevelpaneel een substantiële bijdrage leveren om dit belangrijke certificaat te behalen.

BREEAM beoordeelt het gebouw immers op basis van negen categorieën: management, gezondheid & comfort, energie, transport, water, materialen, afvalmanagement, landgebruik & ecologie en vervuiling. Voor ieder apart onderdeel zijn verschillende credits te verdienen. De juiste inzet van producten zoals AWP Supreme levert zo maximale punten op in het onderdeel materialen.

 

DUBOkeur® Duurzaam Bouwen keurmerk

Het DUBOkeur® Duurzaam Bouwen keurmerk is een Nederlands keurmerk die de milieubelasting van een materiaal gedurende de levensfase van het product bepaalt. Een DUBOkeur® op een bouwproduct geeft aan dat het product tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Tweejaarlijks geeft adviesbureau NIBE deze keurmerken uit. Producten die het DUBOkeur® Duurzaam Bouwen keurmerk dragen, zoals de Kingspan AWP Supreme gevelpanelen, leveren dus een direct voordeel.

 

Alles wat je moet weten over camerabewaking in je woning. Wij adviseren graag welk systeem het meest geschikt is voor uw woning. Succesvol in het Effectief Verhinderen van Inbraken, Ramkraken en Overvallen. Krachtig. Betrouwbaar. Effectief. Megadikke Mist. Veilig.  Inbraakbeveiliging kopen?. Beveiliging met alarm en camera volledig op maat. Vraag nu Jouw gratis offerte aan! Ervaren Beveiligingsexpert met 20 jaar ervaring. Geef inbrekers geen kans!

Wat is Mortex?

Geef uw vloer, muren, tegels, meubels een nieuwe look met mortex industriële look‎ Eindeloze kleurvariaties. Strakke, fijne afwerking. Betonlook, volledig naadloos. Bezoek onze toonzaal of website! Meubelontwerp. Microtopping Rogita.be. Artisanale uitstraling. Sierpleisters.